Omaha-organisationen søger at opbygge et traume-informeret samfund

AHA, Neb. (WOWT) – Hvad hvis der var en undersøgelse, en undersøgelse med 10 spørgsmål, for at hjælpe med bedre at forstå traumer fra dit unge liv, og hvor usundt det kan være for dit langsigtede helbred?

Trauma Issues Omaha vil have dig til at vide, at der er sådan en screener til at bestemme Opposed Childhood Experiences-score, ACE’er.

“Idéen med ACEs-undersøgelsen er at bestemme niveauet af udfordringer og traumer, du havde below opvæksten, og hvordan det vil påvirke dit livslange helbred.”

Javier Castellote er Trauma Knowledgeable Initiatives programleder for nonprofit Challenge Concord, en af ​​organisationerne bag Omaha Trauma Issues Initiative.

“Undersøgelsen bringer dybest set naked bevidsthed, så du ved, at du kan finde hjælp og støtte for at opbygge den modstandsdygtighed, du har brug for for at trives,” sagde Castellote.

ACE’er falder i en af ​​tre kategorier: misbrug, omsorgssvigt eller husholdningsdysfunktion.

“Misbrug, fysisk, følelsesmæssig, seksuel, omsorgssvigt, følelsesmæssig og fysisk omsorgssvigt og husholdningsdysfunktion,” forklarede Castellote. “Så hvis nogen i din familie har en betydelig psykisk sygdom, eller hvis der er stofmisbrug derhjemme, eller hvis dine forældre blev skilt, og deres separation, ret, eller hvis et medlem af din familie har været fængslet. Alle disse er stressfaktorer, der påvirker, hvordan børn udvikler sig.”

CDC siger, at tre ud af hearth mennesker har oplevet en af ​​ACE’erne før 18 år.

Facilities for Illness Management (Facilities for Illness Management)

“Der er en stærk sammenhæng forbundet med de oplevelser, du har i barndommen, med langsigtet sundhed,” sagde Castellote. “En af disse ting er hjerte-kar-sygdomme, som er en af ​​de førende dødsårsager i USA.”

At arbejde med andre, herunder betroede familiemedlemmer eller fagfolk, kan hjælpe med at overvinde de damaging virkninger af en traumefyldt ungdom. At tage den easy undersøgelse med 10 spørgsmål er en begin.

“Hvis du har scoret hearth eller flere ACE’er, er du i betydelig risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom,” sagde Challenge Concord, seniordirektør for kommunikation hos Challenge Concord, Angela Roeber. “Så vi ønsker, at alle i løbet af (American Coronary heart Month) tager et kig på deres eget helbred, og det er også fra det fysiske aspekt såvel som den følelsesmæssige facet af tingene.”

Facilities for Illness Management (Facilities for Illness Management)

“Vi ser måske på en particular person, der kunne have haft et hjerteanfald, og alle siger, ‘jamen, han var så sund, jeg forstår det ikke’,” sagde Roeber. “Og han kan have levet en meget sund livsstil ud fra, hvad vi kan se, males det er de begivenheder, der kan have fundet sted gennem hele hans liv, som vi ikke er opmærksomme på. Det er det ordsprog, vi vil aldrig gå ind i en scenario og spørge, hvad der er galt med dig, males mere af, hvad der er sket med dig.”

Castellote ser Trauma Issues-initiativet for at informere offentligheden om realiteterne af traumer som afgørende for sundheden i samfundet som helhed, unge som gamle.

“Traumer er meget udbredt, og vi oplever alle stress, ikke? Så vi kan alle forbinde os med den følelse af vanskeligheder, så at forstå det og vide, at når du kæmper med dig selv, er det okay at finde hjælp og støtte, det er det første skridt,” sagde han.

Trauma Issues Omaha er et samarbejde mellem enkeltpersoner og organisationer på tværs af seks amter, der tilbyder uddannelse og bevidsthed for at hjælpe med at imødegå og overvinde ACEs og traumer.

Som Javier sagde, at hjælpe med at “skabe en mere håbefuld tilgang” til livet.

Omaha Trauma Issues tilbyder træning og ressourcer through deres hjemmeside, herunder Trauma Issues-podcasten. Flere ressourcer er også tilgængelige through CDC.

Copyright 2023 WOWT. Alle rettigheder forbeholdes.