Hvordan man dyrker, vedligeholder, genvinder mentalt velvære

kram Patel går tur med sine hunde i Indien.

Vikram Patel: Det første, jeg har lært at gøre, er at være opmærksom på min egen mentale sundhed. Et meget vigtigt aspekt af at passe på mig selv er at være bevidst – på samme måde som jeg er bevidst og bevidst om mit fysiske helbred. Så det betyder, at de ting, der får dig til at føle dig bedre, er de ting, du forstærker i din hverdag.

Hvad er de ting, der får mig til at føle mig glad, målrettet, og som hjælper mig til at se frem til dagen? Dyrke movement. Jeg opdagede meget hurtigt, at efter cirka 10 minutters svømning begynder jeg faktisk at føle mig høj. Og det er ret fantastisk. Jeg kommer nogle gange til poolen sidst på dagen, når jeg er fysisk udmattet, og jeg forlader poolen fuldstændig forynget.

Den anden ting, jeg gør, den sociale del, som jeg synes er meget sjov, er at lave mad til venner. En af de ting, jeg gør, når jeg svømmer, er at planlægge opskrifter.

Den tredje ting, jeg nyder at gøre, er at læse. Og den fjerde, og jeg kan kun gøre dette, når jeg er i Indien, fordi jeg har hunde der, er at gå tur med dem.

Dee Jordan nyder sin første gang med at plukke æbler i New England.

Dee Jordan: De bedste $17, jeg nogensinde har brugt, var på en komplet mørklagt øjenmaske, så jeg kan opnå en dyb søvn uden lys forstyrrer min søvn. Den er tremendous blød og føles som et kram til mit ansigt.

Det næste er, at jeg drikker te om morgenen, inden jeg tænder for fjernsynet; før jeg begynder at tænke på, hvad jeg skal have på; før jeg ser på mails. Inden jeg gør noget, giver jeg mig selv tid til at lave en kop te og give mig selv en peptalk.

Jeg gør det på en ceremoniel måde og giver mig selv et meditativt øjeblik. Jeg udvælger teen, tager mit tesæt, tænder for tekedlen. Jeg siger til mig selv, at jeg er i stand til retailer ting.

Jeg vil tiltrække positiv energi ind i mit liv, så jeg ånder det hele ind, elsker det hele ud, i en rytmisk åndedrætsøvelse.

Og hver time i løbet af dagen sætter jeg notifikationer på min telefons kalender med bekræftende beskeder, som en fra Nelson Mandela om robusthed: ‘Døm mig ikke efter mine succeser. Døm mig efter, hvor mange gange jeg faldt ned og rejste mig igen.’

Brian Crete i Montreux, Schweiz

Brian Crete: Personligt er det at praktisere egenomsorg og bevare mentalt velvære en udfordring for mig og er altid i forandring. Jeg bliver for let distraheret. En konstant har canine været en daglig påmindelse om at tage tingene i opløbet og gøre mindst én ting, jeg nyder hver dag for mig selv.

Nogle dage kan det være en simpel 30-minutters gåtur med min hund, tilberede et måltid eller finde en kreativ udgang. Andre gange er det at give mig selv lov til at tage en psychological sundhedsdag naked for at binge-se et nyt present, besøge en ven eller grine gennem endeløse kæledyrs-memes.

At få nok søvn er en anden prioritet for mig, ellers føler jeg mig fri hele dagen. Så jeg prøver at logge ud af mine enheder en time før sengetid og ikke bruge dem, før min alarm går i gang næste dag. Jeg lykkes omkring 70 procent af tiden.

Når jeg navigerer i større mål, bruger jeg tid på at prioritere og giver altid mig selv minimal fem år til at gennemføre dem, i erkendelse af, at livet kommer til at stå i vejen. På denne måde lægger jeg ikke ekstra pres på mig selv eller føler mig overvældet, når der i sidste ende sker ændringer. Og hvis jeg fuldfører målet tidligere, er det en bonus.