Blandet politisk reaktion på forsinkelse for UPEI-medicinsk skole

ws af endnu en forsinkelse for en medicinsk skole ved College of Prince Edward Island får blandede politiske reaktioner.

Universitetets embedsmænd siger nu, at de første studerende ikke vil begynde i undervisningen før i august 2025. Da det først blev annonceret i oktober 2021, skulle skolen åbne i efteråret i år.

Det blev derefter skubbet til 2024.

Torsdag sagde universitetet, at planerne skal udskydes, fordi de ikke kan garantere akkrediteringsembedsmænd, at den nye medicinske fakultetsbygning vil blive bygget og klar til brug i tide til det akademiske år 2024-25.

Den tidligere NDP-leder Herb Dickieson siger, at King-regeringen ikke har gjort nok for at få P.E.I. klar til skolen. (Wayne Thibodeau/CBC)

NDP-kandidat og partiets tidligere leder, Dr.Herb Dickieson, sagde fredag, at universitetet har gjort et enormt arbejde med planen for en skole, der tilbyder en fælles doktorgrad i medicin med Memorial College, baseret i Newfoundland og Labrador.

Males Dickieson sagde, at provinsen skal gøre mere for at sikre, at der er nok læger på P.E.I. at hjælpe med at gøre en medicinsk skole mulig.

“Kongregeringen har fuldstændig fejlet, når det kommer til lægerekruttering på øen, og vi har mistet en masse læger i løbet af de sidste par år, og de bliver naked ikke erstattet hurtigt nok,” sagde han. “Så der er et fastholdelsesproblem, og der er et rekrutteringsproblem, som King-regeringen har undladt at løse.”

P.E.I. Den officielle oppositionsleder Peter Bevan-Baker er bekymret for, at skolen uden ordentlig planlægning kunne lægge mere pres på sundhedsvæsenet. (Rick Gibbs/CBC)

Grønnes partileder Peter Bevan-Baker sagde, at han mente, at de oprindelige tidslinjer var meget optimistiske, da skolen blev annonceret i 2021.

Han mener, at det var ansvarligt at udskyde optaget af medicinstuderende.

Bevan-Baker siger, at der er behov for mere arbejde for at sikre, at sundhedssystemet kan modstå de ekstra krav fra den nye skole.

“Det er virkelig et tegn på noget, som ikke er blevet grundigt gennemtænkt, før det blev annonceret,” sagde han. “Og det er et reelt drawback. Vi ved, hvor meget det medicinske system kæmper her på Prince Edward Island i øjeblikket. Lægerne er overvældede.

“Jeg elsker ideen om en lægeskole. Jeg tror ikke, der er nogen på øen, der ikke vil have det. Males hvis det bliver et yderligere krav og belastning og dræning af det eksisterende medicinske system … så Jeg tror, ​​vi skal være meget forsigtige med, hvad vi laver her, og sørge for, at vi er klar til det,” sagde Bevan-Baker.

Libera-leder Sharon Cameron tror, ​​at der vil gå et årti, før P.E.I. sundhedsvæsenet vil nyde godt af den nye lægeskole. (Wayne Thibodeau/CBC Information)

Den liberale leder Sharon Cameron sagde, at hun ikke har nogen tro på, at regeringen kan levere på lægestudiet. Hun tror, ​​der går et årti, før det vil være nogen hjælp for sundhedsvæsenet.

“Det er den eneste plan, de har … jeg er ikke optimistisk [men] jeg tror, ​​det ville være fantastisk, hvis de lykkes,” sagde hun.

Universitetet har sagt, at med den nye tidslinje vil studerende ikke kræve opholdssted før 2029.